Veliki Pijesak

Ako volite romantične zalaske sunaca, miris mediteranske vegetacije, otvoreno more i čistu vodu Veliki Pijesak je pravo mjesto za Vas !

Veliki Pijesak je plaža koja se nalzi u Dobroj Vodi, između Bara i Ulcinja. Pripada barskoj opštini i udaljena je 8 km od Bara. Dužina plaže je 298 metara, a površina 8,046 m2. Plaža je uglavnom kamenita, a na pojedinim mjestima pjeskovita, zbog otvorenog mora talasi su česti.

Poznata je po bistroj i čistoj morskoj vodi kao i po bujnoj suptropskoj vegetaciji, spada u plaže prve kategorije. Plaža može da primi 2700 kupača. Na plaži ima pored slobodnog dijela i dio sa ležaljkama i suncobranima za iznamljivanje, tu su i barovi na plaži ili pored same plaže.

Veliki Pjesak je malo turističko mjesto koje je zadnjih nekoliko godina se dosta izgradilo. Danas ovo mesto ima dosta vila, kuća, hotela koje nude različite vrste smještaja. Smještaji su ili do same obale ili nešto udaljeniji. Pored palže se nalze i restorani sa različitom kuhinjom, ali uglavnom prilagođenom za turiste koji bi nešto brzo da pojedu. Ima i onih koji nude i različite specijalitete od ribe. Ono što bi obavezno morali da probate jeste nacionalna kuhinja u Restoranu Kalamper.